Kaarina Kailo :: kansalaissivut - vasemmistoliitto -logo


Etusivu

Henkilökuva

Kirjoituksia,
Puheita ja
Kirjoja

Eko-sosiaalinen
taide

Yhteystiedot

Linkit

 


BLOGI


spacer-kuva


Yläkuva:  Kaarina Kailo Kaarina Kailo - kuvassa

Aloite: Oulun kaupunginvaltuustolle

Selvitys kivunlievityksen toimivuudesta ja asiakaslähtöisyydestä Oulun yliopistollisessa sairaalassa

Me allekirjoittaneet olemme huolissamme Suomen saamasta kritiikistä kivunlievityksen suhteen. On esitetty, että Suomessa säästetään muita maista enemmän kipulääkkeissä ja pitäydytään liian usein antamasta riittävää kivunlievitystä jopa terminaalivaiheessa oleville syöpäpotilaille.

Esitämme, että tehdään erityisselvitys kipuhoidon toteutumisesta ja erityisesti kivunhoidon tasosta Oyssissa. Leikkaustoimintaa on alettu tehostamaan ja kotouttamista nopeuttamaan osana Oulun säästötoimenpiteitä. Kun ennen hoitojakso leikkauksen jälkeen sairaalassa oli noin viikon, nykyisin hoitojakso saman toimenpiteen jälkeen on kahdesta kolmeen päivää, jota seuraa kotiutus tai siirtyminen jatkohoitoon.

Onko henkilökunnalla sairaalassa riittäviä resursseja toimia siten, että kivunlievitys voidaan hoitaa riittävän laadukkaasti ja inhimillisesti muutoksista huolimatta? Onko eri osastoilla käytettävissä riittävät kivunhoitomenetelmät ja miten varmistetaan nopeasti kotiutettujen kivunlievitys? Onko kivunhoito osana kotihoitoa toisaalta riittävän hyvin resursoitu ja valvottu? Erityisen kriittistä tämä on ikääntyneiden, muistisairaiden ja syöpäpotilaiden kohdalla. Toteutuuko aito asiakaslähtöisyys potilaiden erilaisen kivunlievitystarpeen kohdalla?

Miten on varmistettu että kivunhoito ja paraneminen jatkuvat laadukkaasti myös kotona ? Kenen vastuulla tämä hoito on ja mihin potilaat ohjautuvat jos ongelmia ilmenee ?

 

Kaarina Kailo ja muut allekirjoittaneet


| web - werkonkutoja| e-mail jukka.karkkainen(ät)werkonkutoja.net |