Etusivu

Henkilökuva

Kirjat &
Kirjoituksia,

Eko-sosiaalinen
taide

Yhteystiedot

Linkit

 


spacer-kuva


Yläkuva:  Kaarina Kailo Kaarina Kailo - kuvassa

Pohjolan haltiaemot heränneet vastarintaan

LUONNON ELONVOIMA SÄILYTETTÄVÄ -- puhe pidetty Viinivaara-palkinnon luovutustilaisuudessa Ylikiimingissä keväällä 2012 Viinivaaraliikkeen aktivisteille joita halusin myös kiittää merkittävän pyhien lähteiden eteen tehdyn työn ansiosta (mm. Anja Henttunen)

Kainuussa Kalevalainen runous on ikimuistoinen kulttuurinen arvo, Ylikiimingin Viinivaarassa Hämyhete, Hanganhete ja muut Suomen kauneimmat puro-lähde-puistot ansaitsevat päästä maailman kulttuuriperintökohteiksi ja Raahessa pyhiksi nimittyjä vesistöjä on aina kunnioitettu elonvoiman –alkuvirtoina.

Työ- elinkeinoministeriö haluaa nyt karsia entisestään liian vähäisten ympäristökeskusten resursseja ja henkilöstöä ja näin epäsuorasti lisätä ekologisesti vastuuttomien kaivos- , louhinta-, uraaninetsintä-, ydinvoima- ja vesibisnesten ylivaltaa luontokysymyksissä. Tämä tieto tuli samana päivänä kun Vesivaara-liike saa luonnonsuojelu-palkinnon!

Tämä kestämätön, tulevien sukupolvien luonto-oikeuksia ja jopa toimeentuloa uhkaava politiikka on saanut alkuemot ja pyhien elementtien, veden, tulen, ilman ja maan haltiat raivoihinsa.

Ne ovat heränneet ja räjäyttäneet rikki Pohjolan Kivimäen lukot, joiden taakse patriarkaalinen myyttiperimä heidät on vanginnut koko kalevalaisen historian ajan. Suuret äitijumalattaret, alkukätilöt, maan akat ja muiden elementtien suojelijat/luonnonhenget ilmanlintu- ja vesilintuemuineen vyöryvät nyt ulos epätoivoisina, vihaisina ja kuitenkin samalla Päivättären ja Kuuttaren säteilevien voimasanojen, lämmön, elämän voimien saattelemina.

He ovat kuten Louhi

palanneet alkusyntyjen juurille, alkukalliolle ja niiden vesien äärelle, minne Sampo, Louhen ideoima ja innovoima yhteishyvää jauhavan Sammon pirstaleet hukkuivat.

He eivät käsitä kuolleita vesilintuja, jotka Sammonryöstäjät ovat ahneudessaan, välinpitämättömyydessään yhteistä ekologista tulevaisuuttamme kohtaan päästöillään myrkyttäneet. He eivät tajua sellaista elinkeinoministeriötä, jossa voitontavoittelija-yrittäjien edunvalvojat myös pääsevät määräämään ympäristö-haittojen vaikutusten valvomisesta. Mikä etuRISTIriita aikana kun kristittyjen ristiretket on korvattu myrkkybisnesten pyhiä alkulintuja uhraavalla päästö/säästö- kurimuksella. Sammon ryöstölle yhteisten luonnonvarojemme ja luontohenkisen hyvän olon ja elon symbolina löytyy yhä röyhkeämpiä valtaaja-poliitiikkoja ja päättäjiä.

Uudessa Oulussa alkunsa saanut haltiaemojen elonvoima–liike on alkanut kiertää haltia-asuissa, myyttiloimissa näillä luonnontuhon kohteeksi joutuneilla alueilla.

Kävimme kuvaamassa ja suojelemassa loitsuin ja laulun voimalla Viinivaara-puiston kauneudessaan häikäiseviä Hämyhetteen, Hanganhetteen ja Viinilän natura-lehtoja.

Kolotuksemme, pakotuksemme ja erilaiset henkisen uupumuksen oireemme kaikkosivat sen tien, kun pääsimme ihailemaan Viinivaaraan poreilevia ihmeitä, kirkkaudessaan silmiä suurentavia pohjavirtoja, nauttimaan lähdealueen ekologisesta moni-naisuudesta kaikkine harvinaisine eliöineen.

Mitä kertoo ajastamme, että myrkkyjen laskemista Suomen luontoaarteisiin helpotetaan samaan aikaan kun elämysmatkailulta ja terveen elämän henkis-fyysisiltä edellytyksiltä viedään pohja.

Emojen aika on alkanut.

VIINIVAARA kuuluu Uuden Oulun ehdottomiin ihmeisiin, matkailu- ja elämysretkien lumousvoimaan ja paikallisten terveydensuojeluun.

Oletko sinä EMO? Jos ajattelet että talvivaarat, viinivaarat, Kolin uraanivaarat, Olkivaarat ja muut vaarat tulee ottaa uudestaan käsittelyyn ekososiaalisesti kestävän puhtaan maailman näkökulmasta, olet osa laajenevaa emoraatiamme. Taistelemme hartia- ja haltiavoimin luontomme ja itsestämme ympäristöksi ulkoistetun elonsfäärimme puolesta. Liity meihin!

--------------

Tuon elonvoiman voimaemojen suojelusviestin Päivättären muodossa ja onnittelen osaltani tämän vuoden luonnonsuojelupalkinnon saajaa, vesivaara- liikettä! Päivätär viihtyy hämyhetteen ja Hanganhetteen kullerojen seurassa ja haluaa jakaa valon jumalattaren lämpöä, hyvää energiaa ja elonvoimaa, jotta päättäjät tervehtyisivät myrkyllisistä päätöksistään tuhota näin ainutlaatuista, ihmiskunnan ja eläinten eliöiden yhteisvarantoa, luonnon lahjaa lapsille ja lastenlapsillemme sekä täällä käyville ulkomaalaisiile vieraille. Mitä näytämme heille, jos tuhoamme uuden Oulun suuret, aidot ja kestävät ihmeet?

Vain 5 % talousvedestä, jota halutaan ryöstää Viinivaarasta tullaan käyttämään juomana tai ruoanlaittoon, loppu menee wc:n huuhteluun, peseytymiseen, teollisuuden käyttöön. Katsommeko tosiaan sivusta, kun Pohjolan upein suo-alue kosteikkoineen ja yhteisen sielumme hygieniaa hoitavana aarteena vedetään vessasta alas?!

Emoraadin puolesta, Kaarina Kailo

 


| web | e-mail jukka43(at)gmail.com |