Etusivu

Henkilökuva

Kirjat &
Kirjoituksia,

Eko-sosiaalinen
taide

Yhteystiedot

Linkit

 


spacer-kuva


Yläkuva:  Kaarina Kailo Kaarina Kailo - kuvassa

Vasemmistonaiset

NaisVirtaa -kokous 20.-21.11.2010 Kannanotto 21.11.2010

Pankkikriisien varjolla ei saa tuhota naisten tarvitsemia hyvinvointipalveluja

Naiset muodostavat enemmistön yhteiskunnan vähävaraisista, ja he ovat myötävaikuttaneet vähiten luotto- ja rahoituskriiseihin. On siis säädytöntä maksattaa pankkikriisit heillä heikentämällä palveluja, joita he tarvitsevat voidakseen ylipäätään yhdistää perheen ja työn. Valtionosuuksia tulee korvamerkitä selvästi naisvaltaisten opetus-, hoiva- ja sosiaali- ja terveysalojen resurssien lisäämiseksi aloilla jo vaikuttavan vakavan henkilökuntavajeen ja uupumisen lieventämiseksi. Myös naistyöpaikat on ajettu alas valtion tuottavuusohjelmalla sekä kuntien säästötoimenpiteillä ”talkoovapaista” lomautuksiin.

Yhdysvaltojen, Kreikan ja nyt Irlannin pankkikriisin ja asuntokupla aiheuttamien jättivelkojen ja hätäpakettien tekosyyllä pyritään tuhoamaan loputkin julkisista palveluista. Sijoittajien, pankkien ja kunnollista valvontaa vähätelleiden oikeistopoliitikkojen vastuuton toiminta uhkaa kaatua jälleen kerran tavallisten veronmaksajien taakaksi.

On tuomittavaa, että yritysmaailma, talouseliitti ja heidän poliittiset edustajansa jatkavat epätervettä talouspolitiikkaa, vaikka julkisen talouden kestävyysvaje on jo nyt mittava. Kriisin aiheuttajilta tulee periä takaisin yhteiskunnalliset tuet, bonukset ja voitot, ja rahoittaa niillä erityisesti naisten tarvitsemat julkiset kohtuuhintaiset palvelut. Näillä varoilla tulee lisäksi palauttaa naisvaltaisten alojen pitkä ja kapea leipä sen sijaan, että naiset pakotetaan vaihtoehtojen puutteessa riskiyrittäjyyteen talouseliitin riskien lauettua ja sijoittajien etsiessä puskuria menetyksilleen.

IMF eli Kansainvälinen valuuttarahasto tulee todennäköisesti jälleen talousvaikeuksissa kamppailevan Irlannin ”avuksi.” Suomen johdon tulee tuomita tämä jo useaan otteeseen valittu pankkikriisin ”ratkaisumalli”, jota on jo sovellettu useissa maissa, jotka ovat joutuneet kansainvälisten rahoitusinstituutioiden panttivangeiksi. Kyse on nimittäin taloudellisesta sanelupolitiikasta, jossa lainapakettien ehtona on ollut niin Kreikassa kuin muissa maissa kehitysmaista Islantiin yksityistämisen edistäminen ja hyvinvointivaltion alasajo.

Vasemmistonaiset tuomitsee sen, että Suomen hallitus suvaitsee tällaista taloudellista sanelupolitiikkaa, jossa maiden kansalaiset ilman omaa syytään joutuvat paitsi sosialisoimaan yhteisten resurssien väärinkäyttäjien riskit, että alistumaan tarvitsemiensa verorahoitteisten palvelujen heikentymiseen tai jopa lopettamiseen, verojen ja erilaisten maksujen korotuksiin.

Valtion ja kuntien kassojen kassavaje tulee lopultakin hoitaa perimältä rahat niiltä, joiden on sallittu rikastua kansan omaisuuden avulla käydyllä uhkapelillä. Puuttuvat yhteiset varamme löytyvät jos löytyy poliittinen tahto periä ne takaisin. Tämän perintätoiminnan kansan hyväksi voisi alkaa veroparatiiseista ja hallintarekistereistä. Vasemmistonaisten mitta on tullut täyteen.

Lisätietoja, Kaarina Kailo, Vasemmistonaiset, varapuhenainen -2010

0503753246


| web | e-mail jukka43(at)gmail.com |